بالیوود، رقیب سرسخت هالیوود و یكی از بزرگترین تولید كنندگان سینمایی جهان، سالانه بیش از 900 فیلم می‌
دنیای سینما

به وبلاگ تخصصی سینما و فیلم خوش آمدید .
بالیوود، رقیب سرسخت هالیوود و یكی از بزرگترین تولید كنندگان سینمایی جهان، سالانه بیش از 900 فیلم می‌

 

محبوب – نفرت انگیز - سودآور

مطمئنا خیلی ها در ایران طرفدار سفت و سخت فیلمهای هندی و بازیگران ریز و درشتش هستند . و در همین دوران کسانی هم هستند که نسبت به ناز و عشوه های بازیگران هندی آلرژی دارند و حتی طاقت دیدن دقیقه ای از یک فیلم هندی را ندارند.

طبق یک گزارش منتشر شده مشخص شده صنعت فیلمسازی هند از نظر تعداد تولیدات سالانه در دنیا اول است. درسال 2005 در این كشور بیش از هزار فیلم ساخته شد ولی این تعداد فیلم تنها یك درصد از میزان درآمد كل سینمای جهان را به خود اختصاص داده است.

صنعت فیلمسازی هند از نظر تعداد تولیدات سالانه در دنیا اول است. درسال 2005 در این كشور بیش از هزار فیلم ساخته شد ولی این تعداد فیلم تنها یك درصد از میزان درآمد كل سینمای جهان را به خود اختصاص داده است.

سینمای هند بانام بالیوود سالهاست با تولیدات فراوان خود سعی در كسب مخاطب خاص خود است كه البته تا حدود بسیاری موفق نیز بوده است، آنچنانكه در بسیاری از كشورها گوی سبقت را از هالیوود ربوده است.

مركز فیلم‌سازی‌ هند كه‌ بالیوود نام‌ دارد،‌ سالانه‌ بیش‌ از 900 فیلم‌ سینمایی‌ كه‌ اكثر آنها سه‌ ساعته‌ هستند را روانه ‌بازار می‌كند.

بالیوود تاریخچه‌ صد و چند ساله‌ دارد. مردم‌ هند به‌ تماشای‌ فیلم‌های‌ سینمایی‌ كشور خود علاقه ‌و دلبستگی‌ ویژه‌ای‌ دارند، آنچنانكه علی‌رغم فقر شدید اقتصادی، مردم این كشور درآمد ساعت‌ها تلاش و كارگری خود را در پایان روز، صرف رفتن به سینما و دیدن فیلم مورد علاقه خود می‌كنند.

روزنامه‌ «دیلی‌ استار» نیز درباره ‌تولید فیلم‌های‌ بالیوودی‌ نوشت‌: به ازای هر روز ، در هند یك فیلم ساخته می‌شود و مردم‌ این‌ كشور با علاقه‌ و عشق‌ به‌تماشای‌ فیلم‌ها می‌پردازند. امروزه‌ دولت‌ هند، بالیوود را به‌ قطب‌ صنعت‌ گردشگری خود‌ تبدیل‌ كرده ‌است‌.

روزنامه‌ «ایندیا اكسپرس‌» نیز به نقل از یكی‌ ازمسئولان‌ وزارت‌ گردشگری‌ هند می‌نویسد: می‌خواهیم‌ فیلم‌سازان‌ خارجی‌ را به‌ سوی ‌بالیوود بكشانیم‌، تا برای‌ كار و فیلمبرداری‌ از مناظر زیبای‌ كشور هند استفاده‌ كنند. همچنین‌ دولت‌ هند نیز دریافت‌ مجوز فیلمبرداری‌ از این‌ كشور راآسان‌ كرده‌ است‌ تا فیلم‌سازان‌ اروپایی‌ و آمریكایی‌ به‌ هند بیایند و از تسهیلات‌ بالیوود به راحتی استفاده‌ كنند.

 

 

تاریخچه سینمای هند

اولین‌ تصویرهای‌ سینمایی‌ در هند در سال ‌1896 به‌ نمایش‌ درآمد زمانی‌ كه‌ «برادران‌ لومیر»، شش‌ فیلم‌ صامت‌ تهیه‌ كردند كه یك‌ نسخه‌ از این‌فیلم‌ها به‌ بمبئی‌ رفت‌ و برروی‌ پرده‌ سینمای ‌آپاراتی‌ نشان‌ داده‌ شد و تعجب‌ همگان‌ را برانگیخت‌.

اولین‌ فیلم‌ كوتاه‌ هندی‌ در سال ‌1899 توسط «هاریش‌ چاندرا» ملقب‌ به‌ «سیودادا» تهیه‌ و به‌ روش‌ شهر فرنگ‌ «توماس‌ ادیسون‌» به ‌نمایش‌ درآمد. او دستگاهی‌ كه‌ شبیه‌ شهر فرنگ‌ بود درست‌ كرد كه‌ تصاویر با حركت‌ سریع‌ دست‌حركت‌ می‌كرد و اجسام‌ متحرك‌ به‌ نظر می‌آمد. با ساخت‌ این‌ دستگاه‌ سه‌ فیلم‌ كوتاه‌ هندی‌ به نمایش درآمد كه مورد استقبال فراوان‌ مردم‌ قرار گرفت‌.

پیشكسوتان ‌سینمای‌ هند «میرالال‌ سن‌» و «تالا والا» بودند، این‌ دو در سال‌ 1900 به‌ تهیه‌ فیلم‌های‌ كوتاه‌ دركلكته‌ و بمبئی‌ پرداختند. در این‌ میان‌ در سال‌1902 «جی‌. اف‌. مادان‌» و «عبدالله‌ اسوفالی‌» فیلم‌های‌ خارجی‌ وارد هند كردند.

در سال‌ 1912 «چی‌ چیتر» و «ری‌ جی‌تورنی‌» برای‌ فیلمبرداری‌ از كشور بریتانیا از هندخارج‌ شدند. آنان‌ می‌خواستند با نشان‌ دادن‌ این ‌تصاویر كشور بریتانیا را به‌ مردم‌ هند بشناسانند.

در واقع‌ تولد صنعت‌ سینمای‌ هند از سال‌1913 آغاز شد. «داندیراج‌ فالك‌» كه‌ به‌ «داداصابح‌» معروف‌ بود با راه‌ اندازی‌ یك‌ موسسه ‌فیلم‌سازی‌ به طور جدی‌ صنعت‌ فیلم‌ هند را افتتاح‌ كرد. اولین‌ فیلم‌ هندی‌ با نام‌ «راجا» سوم می‌1913 در سینمای‌ كرونیشن‌ بمبئی‌ روی‌ پرده‌‌ رفت‌.

در سال‌ 1917 در بنگال‌ اولین‌ فیلم‌ سینمایی ‌بلند به‌ نمایش‌ درآمد.

«مدرس»‌ سومین‌ شهری‌ بود كه‌ سال‌ 1919 در آن‌ سینما راه‌ اندازی‌ شد و مردم‌ با علاقه‌ و تعجب‌ به‌ تماشای‌ صفحه‌ بزرگ‌سینما مشغول‌ شدند و در سال‌ 1920 بود كه ‌صنعت‌ سینمای‌ هند به‌ شكل‌ جدیدی‌، راه‌ اندازی ‌شد. چند كمپانی‌ فیلم‌سازی‌ تاسیس‌ شدند كه‌ ازسوی‌ انگلیسی‌ها، تغذیه‌ می‌شد.

اولین‌ فیلم‌ صداگذاری‌ شده‌ هندی‌ به‌ نام‌ «آلام‌ آرا» محصول‌ كمپانی‌ «امپریال‌ فیلم‌» به‌ كارگردانی ‌«اردرشیر» در 14 مارس‌ 1931 در سینما ماجستیك‌ بمبئی‌ روی‌ پرده‌ اكران‌ رفت‌. این‌ فیلم ‌انقلاب‌ بزرگی‌ در صنعت‌ سینمای‌ هند به ‌وجود آورد. در این‌ سال‌ تئاتری‌های‌ هند دست‌ به‌اعتراض‌ زدند زیرا مردم‌ به‌ تئاتر نمی‌رفتند و فیلم‌های‌ سینمایی‌ جذابیت‌ بیشتری‌ برایشان ‌داشت‌. مردم‌ هند از همان‌ روزهای‌ اول‌ افتتاح ‌سینمای‌ هند جذب‌ آن‌ شدند و حتی‌ حاضر نبودند به‌ خانه‌ خود بروند. از صبح‌ تا شب‌ درسینماها تجمع‌ می‌كردند و به‌ تماشای‌ فیلم‌های‌سینمایی‌ می‌پرداختند.

سینمای دهه 50 هند

در سال‌ 1952، اولین‌فستیوال‌ فیلم‌های‌ هندی‌ در بمبئی‌ برگزار شد و جزو معروف‌ترین‌ فستیوال‌های‌ جهانی‌ نام‌ گرفت‌.

در سال‌ 1955 «پاتر پنج‌ علی‌» راه‌ را برای‌صادر كردن‌ فیلم‌های‌ هندی‌ به‌ جهان‌ باز كرد. درهمین‌ زمان‌ بود كه‌ «مادر هند» در سال‌ 1957 به‌كارگردانی‌ «محبوب‌ خان‌ »به‌ نمایش‌ درآمد. این‌فیلم‌ یكی‌ از شاهكارهای‌ بی‌نظیر عرصه‌ سینمای ‌هند بوده‌ و هست‌.

«ساتیاجیت‌ رای‌»، «ریت‌ ویك‌ قاتاك‌» و «مرینال‌ سن‌» بنیانگذار و پدر سینمای‌ نوین‌ هند بودند و آن‌ها از ابتدا مسائل‌ خانوادگی‌ و عاطفی‌در مضمون‌ فیلم‌های‌ هندی‌ را گنجانند. در این‌دوران‌ فیلم‌های‌ مستند از زندگی‌ روستاییان‌،حیوانات‌ و سنت‌های‌ هندی‌ها تهیه‌ شد.

گفتنی‌ است‌ كه‌ سینمای‌ هند در دهه‌ هفتاد دربین‌ افراد روشنفكر جایگاه‌ پایینی‌ داشت‌. اما ازنظر مردم‌ كوچه‌ و خیابان‌ یكی‌ از تاثیر گذارترین ‌سینماها در تاریخ‌ به‌ حساب‌ می‌آمد. در اولیل‌ دهه ‌هفتاد، هالیوود در لس‌آنجلس‌ دچار ركود در فروش‌ شد.

در همین‌ دوران‌ فیلم‌های‌ سینمای‌ هند فروش‌خوبی‌ داشت‌ زیرا فیلم‌های‌ هندی‌ به‌ دلیل‌ بار عاطفی‌ و خانوادگی‌ بودنش‌ طرفداران‌ زیادی‌ نه ‌تنها در هند، بلكه‌ در كشورهای‌ دیگر آسیایی‌ و حتی‌ اروپا و آمریكا پیدا كرده‌ بود و به‌ زبان‌های‌گوناگون‌ ترجمه‌ می‌شد.

سینمای دهه 90 هند – تولد بالیوود

در سال‌ 1990 یونیسف ‌به‌ دلیل‌ ساخت‌ و تهیه‌ فیلم‌های‌ عاطفی‌ و خانوادگی‌ و آموزنده‌ هندی‌ به‌ انجمن‌ سینمای‌هند جایزه‌ و تقدیر نامه‌ اهدا كرد.

در فیلم‌های‌ دهه‌ 90 هند، غرب‌ نفوذ زیادی ‌یافت‌ به‌ نحوی‌ كه‌ موضوعات‌ فیلم‌، لباس‌ها و مدل‌مو و آرایش‌ هنرپیشه‌ها از غرب‌ تاثیر گرفته‌ بود.كم‌كم‌ سایه‌ غرب‌، در فیلم‌های‌ عاطفی‌ و رنگ‌ ولعابدارهندی‌ افتاد. اما سینمای‌ هند برای‌ پیشی ‌گرفتن‌ از هالیوود تصمیم‌ گرفت‌ به‌ تقلید از هالیوود برای‌ مركز فیلم‌سازی‌اش‌ نامی‌ تعیین‌ كند. از این‌رو نام‌ «بالیوود» بر وزن‌ «هالیوود» را برای‌ خودانتخاب‌ كرد.

به‌ گفته‌ای‌ بالیوود برگرفته‌ از نام‌ B اول‌ نام‌كشور بریتانیا است‌. اما عده‌ای‌ از كارشناسان ‌سینمای‌ هند معتقدند برای‌ هم‌ وزن‌ بودن‌ باهالیوود این‌ نام‌ را برگزیده‌اند.

بالیوود در قرن 21

با فرا رسیدن‌ قرن‌ بیست‌ و یكم‌ فیلم‌های‌ بالیوودی‌ بیشتر به‌ سوی‌غرب‌ رو آورد تا حدی‌ كه‌ دیگر نمی‌توان‌هنرپیشه‌های‌ هندی‌ را با هنرپیشه‌های‌ اروپایی‌ و آمریكایی‌ تشخیص‌ داد و فرقی‌ بین‌ آنان‌ گذاشت‌.

امروز ظاهر سینمای هند و بازیگرانش بسیار متاثر از سینمای هالیوود است و آنچه به عنوان وجه مشخصه یک هندی در فیلم به منصه ظهور میرسید ( نظیر لباس ساری یا خال روی پیشانی مردان و زنان) دیگر وجود ندارد .

هالیوود، بالیوود را رقیب‌ خود می‌داند وبالیوود توانسته‌ تا حد زیادی‌ خود را به‌ هالیوود برساند.

شبكه‌ ZDF در گزارشی‌ در مورد سینمای ‌هند گفت: از زمانی‌كه‌ مردم‌ آلمان‌ متقاضی‌ تماشای‌ فیلم‌های‌ هندی‌ شده‌اند، هالیوود نگران ‌شده‌ و بالیوود را یك‌ رقیب‌ سر سخت‌ خود می‌داند. اكنون‌ بالیوود در بمبئی‌ و هالیوود درلس‌آنجلس‌ مانند دو رقیب‌ حركت‌ می‌كنند.

سینما به عنوان مهمترین هنر و صنعت امروز دنیا در طول تاریخ صد ساله خودش دارای بیشترین روند رو به رشد نسبت به سایر هنر ها بوده است.به فرض تغییراتی راكه سینما از فیلم صامت، ناطق، رنگی، سه بعدی و... داشته است است نقاشی در طول چند هزار سال تاریخ خود نداشته است واین رشد خود مبین محبوبیت بسیار این هنر در میان مردم است كه هر نسل به فراخور رشد فكری اجتماعی وصنعتی انتظارات بیشتری از سینما را طلبیده است.

منبع : www.tebyan.net


نظرات شما عزیزان:

nima
ساعت17:44---5 اسفند 1390
عاشق جان سینا ام

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






+
تاریخ ارسال: دو شنبه 4 مهر 1390برچسب:,در ساعت 15:47 توسط افشین طباخی
About Us

به وبلاگ افشین طباخی خوش امدید

Authors

افشین طباخی

Links

دنیای موسیقی Music-Centre
مرد شب
هرگز نخواب کوروش
زرتشت
قو
تالار اسرار و آدرس
عـکس
LOOOOOVE
علمی
کشتی کج
×××دنیای بالیوود اینجاست×××
دانستنی ها و مطالب روز
پایگاه اطلاع رسانی فیلم و سریال و انیمیشن
فیلم
سلحشور
اشک ها و لبخندها
زندگی زیباست
شب تاب
به سایت دلاوران خوش آمدید
مرجع آدرس سایت و وبلاگ ها
جديدترين ها
دنیای دانستنی ها
کوروش کبیر
کیت اگزوز
زنون قوی
چراغ لیزری دوچرخه

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان دنیای سینما و آدرس
www.iranmovie.LoxBlog.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





M-QaLeB

Categories

بازیگران سینمای ایران
محمدرضا گلزار
محمدرضا فروتن
محمدرضا شریفی نیا
امین حیایی
بهرام رادان
افشین طباخی
رضا عطاران
محمدعلی فردین
بهروز وثوقی
ناصر ملک مطیعی
حامد بهداد
شهاب حسینی
پولاد کیمیایی
مهدی سلوکی
حامد کمیلی
بازیگران هالیوود
لئوناردو دی کاپریو
سیلوستر استالونه
استیو آستین
بروس لی
کارگردانان سینمای ایران
ایرج قادری
مسعود کیمیایی
مسعود ده نمکی
اصغر فرهادی
داریوش مهرجویی
کارگردانان هالیوود
جیمز کامرون
رابرت وایز
نقد فیلم های هالیوود
فیلم آواتار
فیلم تایتانیک
فیلم شاهزاده ایران
فیلم 300
( صفحه ی دوم )

Link Dumps

هرگز نخواب کوروش
سایت رسمی (جکی چان)
سایت رسمی (تام کروز)
سایت رسمی (یونیورسال استودیوز)
سایت رسمی (فاکس قرن بیستم)
سایت تخصصی سینما (سینما نگار)
سایت رسمی (جان تراولتا)
سایت رسمی (هریسون فورد)
سایت رسمی (جت لی)
سایت سیاسی (آرنولد شوارتزنگر)
سایت رسمی (ژان کلود ون دم)
سایت رسمی (سیلوستر استالونه)
سایت رسمی (کمپانی برادران وارنر)
سایت رسمی (قهوه تلخ)
وبلاگ رسمی (مسعود کیمیایی)
وبلاگ رسمی (مسعود ده نمکی)
سایت خبری عصر ایران
سایت رسمی هفت
کیت اگزوز ریموت دار برقی
ارسال هوایی بار از چین
خرید از علی اکسپرس
الوقلیون
نمايش تمام پیوندها

Tools

ورود اعضا:


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:

برای ثبت نام در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید




آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 10
بازدید دیروز : 9
بازدید هفته : 10
بازدید ماه : 146
بازدید کل : 25927
تعداد مطالب : 48
تعداد نظرات : 6
تعداد آنلاین : 1

005162701

Home || iranmovie || Power Link || Get This Template Cod || Profile Link
Designed by M-QaLeB